V Kežmarku chcú dať šancu mladým, cieľom minimálne 10. miesto

21.07.2008 Kežmarok

Kežmarok 21. júla (TASR) - Hokejisti Kežmarku v uplynulej sezóne ako nováčik nemali výraznejšie problémy a hoci im play off ušlo, v extralige nesklamali.
Nová trénerská dvojica Vladimír Klinga - Jerguš Bača si je vedomá, že druhý rok býva pre nováčika ťažší, cieľom je však minimálne 10. miesto, pričom každé nad tento plán bude prínosom. "Hlavne však chceme v novej sezóne do tímu zabudovať čo najviac mladých hráčov, " povedal pre TASR Vladimír Klinga na začiatku letnej prípravy tímu, ktorá odštartovala už v nedeľu podvečer.
K dispozícii majú teraz 31 hráčov (28+3), z nich sa bude postupne otesávať káder na novú sezónu. V pondelok absolvovali Kežmarčania jednu fázu na ľade a druhú v posilňovni, od utorka už nabehnú na klasický týždenný mikrocyklus s predpoludňajším a popoludňajším tréningom na ľade a chýbať nebude tiež posilňovňa, rôzne výbehy a rozvoj odrazovej sily. "Zišli sme sa v zložení, v akom sme končili letnú prípravu na suchu 27. júna, " uviedol Vladimír Klinga a dodal. "Aj do tejto fázy ideme s rovnakými hráčmi. Chceme však stavať na mladých, pravda, ak by sa naskytla možnosť angažovať nejakého skúseného hráča, nebránili by sme sa. "
V príprave na svoju druhú extraligovú sezónu odohrajú Kežmarčania 9 zápasov.
Program prípravných zápasov:
29. júla: Banská Bystrica - Kežmarok, 1. augusta: Kežmarok - Žilina, 5. augusta: Kežmarok - Spišská Nová Ves, 8. augusta: Nowy Targ - Kežmarok, 12. augusta: Kežmarok - Nowy Targ, 18. -22. augusta sústredenie na Morave a zápasy 19. augusta: Sareza Ostrava - Kežmarok, 22. augusta: Havířov - Kežmarok, 26. augusta: Žilina - Kežmarok, 29. augusta: Kežmarok - Krakov
 

Vyberte región